Nota bene

«Tota novel·la és convencional. La gràcia consisteix a fer que no ho sembli.»

«Una novel·la són paraules.»

«Una novel·la és, també, un acte màgic. Reflecteix el que l’autor porta a dintre, sense que gairebé sàpiga que va carregat amb tant de llast.»

Mercè Rodoreda, pròleg a Mirall trencat (1974)

«Els llibres que hem llegit, els llibres estimats, formen part d’un mateix, com un múscul o un nervi.» Carson McCullers, Entre la solitud i el somni. Notes sobre literatura, memòria i identitat (1940-1967)

«Gairebé tots els escriptors aprofiten accessoris i decorats de la seva pròpia vida.» Lucia Berlin, Manual per a dones de fer feines.

«L’activitat literària és sobretot un intent de superar els complexos propis, de treure’s de sobre el caràcter tràgic de l’existència o de debilitar-lo. Per descomptat, no parlo pas dels que escriuen per motivacions d’allò més sanes i simples, com guanyar diners, fer-se famosos o sorprendre la parentela. Parlo només dels escriptors que no han triat aquesta professió, sinó a qui la professió ha escollit.» Sergei Dovlatov, en una entrevista publicada el 1991.

«Fill, es tracta només i simplement de paraules posades en fila índia com les formigues. I el vocabulari és el seu niu. També poden transportar una càrrega superior al seu pes.» Erri de Luca, La volta de l’oca (2018)

Lectora, escriptora i editora

Amb els anys i de manera insospitada, he recorregut aquest camí que travessa la vida dels llibres. A l’octubre de 2021 faig començar a fer d’editora a Cal Carré. Editorial Artesana. Reconvertim l’empresa familiar, passem dels llibrets de porc als llibres amb el convenciment que l’aliment de l’ànima és tant important com el del cos.

Cal Carré publica llibres breus d’autors clàssics, contemporanis i medievals.