Product Slider Image
2010

Info: Proa

Jo també vull ser funcionari

Antònia Carré-Pons

La meva tercera obra, Jo també vull ser funcionari (Proa, 2010), és una sàtira refrescant i àcida sobre els engranatges humans que conformen un organisme jeràrquic i massificat, amb uns personatges que es belluguen sense escrúpols per entre les xarxes del sistema. Confesso que conec l’administració pública des de dins.

¿Com és la jornada laboral d’un grup de funcionaris? La comunitat funcionarial desperta curiositat i enveja a parts iguals. Per això ens ha semblat oportú desmuntar uns quants mites amb aquesta sàtira refrescant i àcida com un granissat de llimona. Antònia Carré-Pons ha escrit una narració sobre els engranatges humans que conformen un organisme governamental, fent ús d’una impagable galeria de personatges que es belluguen sense escrúpols per entre les xarxes del sistema. Jo també vull ser funcionari és una crítica divertida de l’espècie funcionarial que es podria aplicar a qualsevol institució pública –conselleria, ajuntament, diputació, consell comarcal, ministeri o vegueria–, sigui quin sigui el seu color polític.

La crítica ha dit...

«Jo també vull ser funcionari és una narració molt ben escrita i estructurada que defuig l’acudit fàcil, la paròdia sagnant, l’esperpent que practiquen altres autors en obres semblants.»

Lluís Llort, vegeu l'article per a Avui. Cultura, 18 de novembre de 2010

«Carré-Pons, però, se n’ha sortit molt bé. La seva ironia amaga dosis considerables de mala bava. Els diàlegs són creïbles, punyents.»

Jordi Llavina, vegeu l'article per a El Mundo, 3 de febrer de 2011

Entrevistes

«El llibre va més enllà dels funcionaris i parla de la condició humana en els seus aspectes més miserables. Moltes de les coses que hi dic també es podrien aplicar en una multinacional.»

Ada Castells, «Un tros de conversa amb Antònia Carré-Pons», Avui. Cultura, 2 de desembre de 2010

Antònia Carré-Pons explica la seva novel·la

Link a Youtube